T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Bandırma İmam Hatip Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Milli Eğitim Bakanlığı´nın eğitimde 4+4+4 uygulaması kapsamında müstakil ortaokulu olarak 2012 yılında kurulan okulumuz, geçici olarak eski Süleyman Şeker İlkokulu binasında 80 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2014 yılında 317 öğrenci ile mevcut bina yeterli olmadığı için Paşakent mahallesinde bulunan Halk Eğitim Müdürlüğü hizmet binasını yine geçici olarak kullanan okulumuz, kendi binasına 2016 yılı ikinci dönemi başında taşınmıştır.

Kurucu Müdürümüz Mithat YILMAZ ve öğretmen kadrosu ile kurulduğu ilk günden itibaren vizyoner bir eğitim anlayışı yanında özverili çalışmalar neticesinde kazanılan başarılar ile Bandırma halkının yüksek teveccühüne mazhar olan okulumuzda bugün 23 derslik bulunmakta ve 367 öğrenci eğitime devam etmektedir. Okulumuzda bir müdür, bir müdür yardımcısı, 34 öğretmen, 1 memur ve 1 adet hizmetli görev yapmaktadır.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasına geçilen okulumuzda yabancı dil ağırlıklı şubelerimizde öğrencilerimiz akıllı tahta ve alternatif öğretim materyallerinden de yararlanmak sureti ile haftada 9 ders saati İngilizce eğitimi almaktadırlar. Okulumuzda modern imkanlarla dizayn edilen Matematik, Müzik, Zeka Oyunları, Yaşam Becerileri, Robotik Kodlama Atölyeleri ile Fen ve Bilişim Laboratuvarları, Konferans Salonu, Z-Kütüphane, Voleybol ve Basketbol sahaları, Kız ve Erkek kullanımına uygun mescidimiz bulunmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2013 - Güncelleme: 05.04.2024 14:15 - Görüntülenme: 5645
  Beğen | 1  kişi beğendi