Arapça Digital Sözlük Proje Toplantımız

eTwinning Projemiz "Arapça Dijital Sözlük" öğrenci tanıtımı için okulumuzun Hayat Becerileri atölyesinde öğrencilerimizle bir araya geldik.

eTwinning Projemiz "Arapça Dijital Sözlük" öğrenci tanıtımı için okulumuzun Hayat Becerileri atölyesinde  öğrencilerimizle öğretmenleri ile bir araya geldi. Öğrencilerimize projemiz ile ilgi bilgi verilip, Web 2.0 araçlarından Bitmoji ile avatarlarını tasarlamalarını, sonrasında  Chatterpix  ile avatarlarını konuşturarak kendilerini  tanıtmaları gerektiği anlatıldı. Öğrencilerimiz kendi bilgisayar ve tabletleriyle bu süreci tamamladılar. En son video düzenleyicisi Canva ile tanıtım videosunu hazırladılar. Videomuz Arapça olarak seslendirilmiş ve Türkçe altyazılı olarak hazırlanmıştır.

Video Linki: https://youtu.be/4fP0Xb-lkSg

ARAPÇA DİJİTAL SÖZLÜK PROJE TANITIMI

PROJE HAKKINDA

Öğrencilerimizin Arapça kelimeleri daha kolay ve hızlı öğrenmesini sağlayarak dil öğrenme becerilerini geliştirmek.

1-Gündelik yaşam ortamlarında kullanılan basit ifadeleri tanır.

2-Arkadaşlarıyla iş birliği içerisinde çalışır.

3-Kısa metinler/diyaloglar yazar.

4-Web 2.0 araçlarının kullanımını bilir.

ÇALIŞMA SÜRECİ

3 ay olarak planladığımız ve Şubat ayına kadar sürecek olan projemizde öğrencilerin, kelimelerin telaffuzlarını doğru bir şekilde söylemesi ve kendini ifade edebilecek derecede kelimeleri öğrenmeleri amacıyla çeşitli etkinlik ve çalışmalarla projemizi tamamlayacağız.

1-Öğrencilerin iş birliği ile dil öğrenmelerini sağlamak

2-Ortak bir sözlük ortaya çıkarmak